Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je persoonlijk geadviseerd worden? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Persoonlijk PE-plan

In plaats van het reguliere PE-puntensysteem kun je ook werken met een persoonlijk ontwikkelplan, een zogenaamd persoonlijk PE-plan, om zo zelf accenten aan te brengen die passen bij de eigen situatie.

Als je gebruik maakt van de mogelijkheid om te werken met een persoonlijk PE-plan, dan vervalt de verplichting tot het halen van PE-punten. Het PE-plan zal, zoals de naam al doet vermoeden, voor iedereen anders zijn. Op basis van behoeftes en interesses vul je jouw permanente educatie in.

 

Waarom een persoonlijk PE-plan?

De mogelijkheid om te werken met een persoonlijk PE-plan maakt deel uit van de bredere strategie van de KNB om het notarisvak toekomstbestendig te maken. Een van de competenties van de Futurepro(o)f (kandidaat-)notaris is zelflerend vermogen. De KNB gelooft erin dat je het beste leert vanuit intrinsieke motivatie, wat het beste gestimuleerd kan worden door zelf te bepalen wat je wilt leren. Werk je in een kleine notarispraktijk of in een praktijk die onderdeel is van een groot advocatenkantoor? Sta je aan het begin van jouw loopbaan, of draai je al langer mee? Wat zijn de kenmerken van de klantengroep die je bedient? De antwoorden op dit soort vragen kunnen aangeven waar je behoefte aan hebt op het gebied van leren en ontwikkelen.

Het werken met een persoonlijk PE-plan geeft jou bovendien de mogelijkheid van informele leersituaties, naast formele leersituaties als cursussen en trainingen. Voorbeelden hiervan zijn het lopen van bepaalde stages, het volgen van intervisie of coaching of periodiek contact met een mentor. Ook kun je opvallende leerzame situaties die je onverwacht meemaakt aan jouw plan toevoegen.


Meer informatie?

Bekijk de pagina met veel gestelde vragen voor meer informatie over het persoonlijk PE-plan.

Ga direct naar veelgestelde vragen